Enter the year of your birth

Perfect Serve
Paranubes
CaƱa Criolla Fermentatie Copper still Oaxaca Rum
Contents
70cl
Alcohol
54%

Paranubes

Oaxaca, Mexico

Deze unieke en funky Mexicaans rum – in de regio ook wel aguardiente de caƱa genoemd – is het resultaat van een authentieke manier van rum maken van suikerrietsap. Het gefermenteerde rietsuiker sap wordt na 48 uur fermenteren in een koperen kolom handmatig gedestilleerd en op 54% ABV gebotteld. Ondanks een hoog alcohol percentage is de rum zijdezacht met delicate tonen van munt en abrikoos gevolgd door een licht grassige smaak.

Een geweldig distillaat is een pure en onverstoorde representatie van grondstoffen waarbij niet alleen smaak wordt gewonnen, maar ook een gevoel van plaats en origine. Paranubes probeert de tropische weelderige wouden van noord Oaxaca te vertalen in een unieke rum die wordt gemaakt van vers geperst sap van onbewerkte suikerriet uit de rijke ondergrond van de boerderij van Jose Luis Carrera. Het sap wordt in het wild gefermenteerd in 1100 liter fermentatie vaten gemaakt van dennenhout. Jose Luis onderscheidt zich door nooit alle gefermenteerde suikerriet uit het vat te verwijderen maar een deel van de vloeistof door te laten fermenteren. Hierdoor stopt de fermentatie nooit en onderhoudt hij een rollend fermentatie proces gedurende vier maanden. Bij iedere nieuwe fermentatie voegt Jose twee handen gekookte Mesquite bast toe, de enzymen daarvan dragen bij aan het beginnen van het fermentatieproces.

Visit website
Paranubes AƱejo
Aards 18 maanden Eikenhout olijf Oaxaca
Contents
70cl
Alcohol
53,8%

Paranubes AƱejo

Oaxaca, Mexico

Deze uiting van Paranubes is achttien maanden gerijpt in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten en krijgt daardoor een mooie toevoeging van vanille tonen en specerijen.

Een geweldig distillaat is een pure en onverstoorde representatie van grondstoffen waarbij niet alleen smaak wordt gewonnen, maar ook een gevoel van plaats en origine. Paranubes probeert de tropische weelderige wouden van noord Oaxaca te vertalen in een unieke rum die wordt gemaakt van vers geperst sap van onbewerkte suikerriet uit de rijke ondergrond van de boerderij van Jose Luis Carrera. Het sap wordt in het wild gefermenteerd in 1100 liter fermentatie vaten gemaakt van dennenhout. Jose Luis onderscheidt zich door nooit alle gefermenteerde suikerriet uit het vat te verwijderen maar een deel van de vloeistof door te laten fermenteren. Hierdoor stopt de fermentatie nooit en onderhoudt hij een rollend fermentatie proces gedurende vier maanden. Bij iedere nieuwe fermentatie voegt Jose twee handen gekookte Mesquite bast toe, de enzymen daarvan dragen bij aan het beginnen van het fermentatieproces.

Visit website