Enter the year of your birth

Perfect Serve
Gran Classico
alsem Bitter Turijn klassiek apertief
Contents
70cl
Alcohol
28%

Gran Classico

Aarberg, Zwitserland

De Gran Classico is een bitter aperitief likeur volgens klassiek Turijns recept. Het recept dateert uit 1860 en werd oorspronkelijk geproduceerd onder de naam Torino Gran Classico. In 1925 kocht een kleine Zwitserse distilleerderij het recept die een eigen versie maakte, voornamelijk voor lokale consumptie. De Gran Classico van Tempus Fugit is een herleving van het originele recept; gemaakt van een maceratie van 25 aromatische kruiden en wortels waaronder alsem, gentiaan, bittere sinaasappelschil, rabarer en hysop.

Tempus Fugit is een Latijnse uitdrukking die in het Engels meestal wordt vertaald als ‘De tijd vliegt’. Misschien is dat dan ook de drijfveer voor Tempus Fugit Spirits om historische dranken te vinden en opnieuw te creëren met als doel aan de eisen te voldoen van de cocktailkenner.

Oorspronkelijk was een van de oprichters van Tempus Fugit Spirits de maker van het moderne protocol van de veelgeprezen Vieux Pontarlier Absinthe en was hij sinds 2001 ook verantwoordelijk voor de creatie van meer dan 25 Europese absintmerken.
Nadat de VS absint opnieuw legaal maakte in 2007, was er weinig interesse naar kleine partijen, hoogwaardige, gedestilleerde Europese absint. Dat hield Tempus Fugit Spirits niet tegen om een Amerikaanse importeur van historische absintprodcuten te worden. Inmiddels heeft het Amerikaanse bedrijf een breed scala aan zeldzame fruitlikeuren, uitstekende bitters, vermouths en amari in hun portfolio, die zonder hen zouden worden vergeten.

Visit website
Crème de Banane
zoet Fruitlikeur Banaan zeldzaam historisch
Contents
70cl
Alcohol
26%

Crème de Banane

Aarberg, Zwitserland

Crème de Banane onstond halverwege de 19e eeuw toen de banaan nog werd gezien als zeldzame en exotische vrucht, die per schip werd aangevoerd afkomstig van verre koloniën. De Crème de Banane van Tempus Fugit Spirits is een veelzijdige drank- en cocktailmodificator die de rijpe en complexe smaken van banaan levert.

Tempus Fugit is een Latijnse uitdrukking die in het Engels meestal wordt vertaald als ‘De tijd vliegt’. Misschien is dat dan ook de drijfveer voor Tempus Fugit Spirits om historische dranken te vinden en opnieuw te creëren met als doel aan de eisen te voldoen van de cocktailkenner.

Oorspronkelijk was een van de oprichters van Tempus Fugit Spirits de maker van het moderne protocol van de veelgeprezen Vieux Pontarlier Absinthe en was hij sinds 2001 ook verantwoordelijk voor de creatie van meer dan 25 Europese absintmerken.
Nadat de VS absint opnieuw legaal maakte in 2007, was er weinig interesse naar kleine partijen, hoogwaardige, gedestilleerde Europese absint. Dat hield Tempus Fugit Spirits niet tegen om een Amerikaanse importeur van historische absintprodcuten te worden. Inmiddels heeft het Amerikaanse bedrijf een breed scala aan zeldzame fruitlikeuren, uitstekende bitters, vermouths en amari in hun portfolio, die zonder hen zouden worden vergeten.

Visit website