Bienvenido Fernández heeft meer dan veertig jaar ervaring in het maken van sotol en lechuguilla. Hij heeft geleerd van zijn opa en vader die in het geheim sotol maakten in mobiele vinatas (de lokale naam voor distilleerderijen) in het hart van de noordelijke Chihuahuan Sierra. Bienvenido maakt vaak ensembles van sotol en agave, waar hij gerijpte agave shrevei voor gebruikt. De planten kookt hij in een ondergrondse pitoven met eikenhout en steen. De gekookte planten worden mechanisch vermalen en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks voordat het gefermenteerde product dubbel gedestilleerd wordt.
Sotoleros is een verzameling unieke, traditionele distillaten uit het noorden van Mexico, die de traditie, kunst en cultuur van de regio vertegenwoordigen. Het gaat hier vooral om het distilleren van de Dasylirion struik waaruit de drank sotol voortkomt en een zeldzamer agave distillaat genaamd lechuguilla. Sotoleros is een initatief van Ricardo Pico (bekend van onder andere het legendarische Clande Sotol) dat zich richt op kleine regionale distilleerderijen in de Chihuahua woestijn. Hij scoort hier microbatches sotol en lechuguilla van lokale makers met het doel deze, anders verloren drank, plek te geven in de commerciële markt.
Alle expressies van Sotoleros zijn op zichzelf unieke producten. Gezien de batches vaak minder dan 100 liter opleveren zijn er alleen gelimiteerde oplagen die, ondanks van dezelfde producent, sterk kunnen variëren per lot.
Visit websiteDeze Lechuguilla wordt geproduceerd door Romel Garciá in de regio Las Tunas in Chínipas, Chihuahua. Hij gebruikt hiervoor wilde Agave Bovicornuta die groeit tussen de citroen en papajabomen wat zorgt voor fruitige smaaktonen. De agave wordt met een hamer gemalen om vervolgens vijf tot acht dagen te fermenteren in stenen vaten. Daarna distilleert hij de gefermenteerde sappen in roestvrijstalen ketels, met houten deksel. Na een dubbele distillatie wordt de Lechuguilla gebotteld tussen de 45 en 52 ABV.
Sotoleros is een verzameling unieke, traditionele distillaten uit het noorden van Mexico, die de traditie, kunst en cultuur van de regio vertegenwoordigen. Het gaat hier vooral om het distilleren van de Dasylirion struik waaruit de drank sotol voortkomt en een zeldzamer agave distillaat genaamd lechuguilla. Sotoleros is een initatief van Ricardo Pico (bekend van onder andere het legendarische Clande Sotol) dat zich richt op kleine regionale distilleerderijen in de Chihuahua woestijn. Hij scoort hier microbatches sotol en lechuguilla van lokale makers met het doel deze, anders verloren drank, plek te geven in de commerciële markt.
Alle expressies van Sotoleros zijn op zichzelf unieke producten. Gezien de batches vaak minder dan 100 liter opleveren zijn er alleen gelimiteerde oplagen die, ondanks van dezelfde producent, sterk kunnen variëren per lot.
Visit websiteLupe López produceert sotol, lechuguilla en ensembles van sotol/agave. Als student van Maestro Bienvenido Fernández leerde hij het fijne van sotol en lechuguilla productie. Zijn ranch bevindt zich op de grens tussen Chihuahua en de staat Sonora. Hier groeien wilde planten die hij drie tot vier dagen kookt in bronwater met eikenhout en steen. Verolgens fermenteert hij de sappen in koperen ketels met houten deksel. Na een dubbele distillatie reduceert hij het alcoholpercentage door gedistilleerd water toe te voegen.
Sotoleros is een verzameling unieke, traditionele distillaten uit het noorden van Mexico, die de traditie, kunst en cultuur van de regio vertegenwoordigen. Het gaat hier vooral om het distilleren van de Dasylirion struik waaruit de drank sotol voortkomt en een zeldzamer agave distillaat genaamd lechuguilla. Sotoleros is een initatief van Ricardo Pico (bekend van onder andere het legendarische Clande Sotol) dat zich richt op kleine regionale distilleerderijen in de Chihuahua woestijn. Hij scoort hier microbatches sotol en lechuguilla van lokale makers met het doel deze, anders verloren drank, plek te geven in de commerciële markt.
Alle expressies van Sotoleros zijn op zichzelf unieke producten. Gezien de batches vaak minder dan 100 liter opleveren zijn er alleen gelimiteerde oplagen die, ondanks van dezelfde producent, sterk kunnen variëren per lot.
Visit websiteLupe López produceert sotol, lechuguilla en ensembles van sotol/agave. Als student van Maestro Bienvenido Fernández leerde hij het fijne van sotol en lechuguilla productie. Zijn ranch bevindt zich op de grens tussen Chihuahua en de staat Sonora. Hier groeien wilde planten die hij drie tot vier dagen kookt in bronwater met eikenhout en steen. Verolgens fermenteert hij de sappen in koperen ketels met houten deksel. Na een dubbele distillatie reduceert hij het alcoholpercentage door gedistilleerd water toe te voegen.
Sotoleros is een verzameling unieke, traditionele distillaten uit het noorden van Mexico, die de traditie, kunst en cultuur van de regio vertegenwoordigen. Het gaat hier vooral om het distilleren van de Dasylirion struik waaruit de drank sotol voortkomt en een zeldzamer agave distillaat genaamd lechuguilla. Sotoleros is een initatief van Ricardo Pico (bekend van onder andere het legendarische Clande Sotol) dat zich richt op kleine regionale distilleerderijen in de Chihuahua woestijn. Hij scoort hier microbatches sotol en lechuguilla van lokale makers met het doel deze, anders verloren drank, plek te geven in de commerciële markt.
Alle expressies van Sotoleros zijn op zichzelf unieke producten. Gezien de batches vaak minder dan 100 liter opleveren zijn er alleen gelimiteerde oplagen die, ondanks van dezelfde producent, sterk kunnen variëren per lot.
Visit websiteLupe López produceert sotol, lechuguilla en ensembles van sotol/agave. Als student van Maestro Bienvenido Fernández leerde hij het fijne van sotol en lechuguilla productie. Zijn ranch bevindt zich op de grens tussen Chihuahua en de staat Sonora. Hier groeien wilde planten die hij drie tot vier dagen kookt in bronwater met eikenhout en steen. Verolgens fermenteert hij de sappen in koperen ketels met houten deksel. Na een dubbele distillatie reduceert hij het alcoholpercentage door gedistilleerd water toe te voegen.
Sotoleros is een verzameling unieke, traditionele distillaten uit het noorden van Mexico, die de traditie, kunst en cultuur van de regio vertegenwoordigen. Het gaat hier vooral om het distilleren van de Dasylirion struik waaruit de drank sotol voortkomt en een zeldzamer agave distillaat genaamd lechuguilla. Sotoleros is een initatief van Ricardo Pico (bekend van onder andere het legendarische Clande Sotol) dat zich richt op kleine regionale distilleerderijen in de Chihuahua woestijn. Hij scoort hier microbatches sotol en lechuguilla van lokale makers met het doel deze, anders verloren drank, plek te geven in de commerciële markt.
Alle expressies van Sotoleros zijn op zichzelf unieke producten. Gezien de batches vaak minder dan 100 liter opleveren zijn er alleen gelimiteerde oplagen die, ondanks van dezelfde producent, sterk kunnen variëren per lot.
Visit websiteSotoleros sotol Lalo y Nando wordt geproduceerd door Don Eduardo Arrieta en zijn pupil Fernando Porras. Voor hun sotol gebruiken ze wilde sotol planten uit de Chorreras community die ondergronds worden gekookt met Mesquite hout. De gekookte planten worden met een bijl vermalen en vervolgens gefermenteerd in koperen pot still. De sotol van Lalo y Nando heeft hints van leer, munt, cacao, kalk en gedroode chili flakes.
Sotoleros is een verzameling unieke, traditionele distillaten uit het noorden van Mexico, die de traditie, kunst en cultuur van de regio vertegenwoordigen. Het gaat hier vooral om het distilleren van de Dasylirion struik waaruit de drank sotol voortkomt en een zeldzamer agave distillaat genaamd lechuguilla. Sotoleros is een initatief van Ricardo Pico (bekend van onder andere het legendarische Clande Sotol) dat zich richt op kleine regionale distilleerderijen in de Chihuahua woestijn. Hij scoort hier microbatches sotol en lechuguilla van lokale makers met het doel deze, anders verloren drank, plek te geven in de commerciële markt.
Alle expressies van Sotoleros zijn op zichzelf unieke producten. Gezien de batches vaak minder dan 100 liter opleveren zijn er alleen gelimiteerde oplagen die, ondanks van dezelfde producent, sterk kunnen variëren per lot.
Visit websiteDe lechuguilla van Tavi Torresis een 100% agave lechuguilla die in Batopilas, Chihuahua wordt gemaakt. Zijn kennis dankt hij aan zijn familie, die al meer dan vier generaties ervaring heeft in het maken van agave dranken. Tavi’s lechuguilla kan worden gemaakt van verschillende agavesoorten zoals shrevei, magna, bovicornuta of polianthiflora. De verzamelde agaves worden ondergronds gekookt boven een vuur van eikenhout. De gekookte planten worden met een hamer gemalen en het sap wordt daarna gefermenteerd in stenen vaten. De smaak heeft tonen van verse pepers, vanille en verse kruiden.
Sotoleros is een verzameling unieke, traditionele distillaten uit het noorden van Mexico, die de traditie, kunst en cultuur van de regio vertegenwoordigen. Het gaat hier vooral om het distilleren van de Dasylirion struik waaruit de drank sotol voortkomt en een zeldzamer agave distillaat genaamd lechuguilla. Sotoleros is een initatief van Ricardo Pico (bekend van onder andere het legendarische Clande Sotol) dat zich richt op kleine regionale distilleerderijen in de Chihuahua woestijn. Hij scoort hier microbatches sotol en lechuguilla van lokale makers met het doel deze, anders verloren drank, plek te geven in de commerciële markt.
Alle expressies van Sotoleros zijn op zichzelf unieke producten. Gezien de batches vaak minder dan 100 liter opleveren zijn er alleen gelimiteerde oplagen die, ondanks van dezelfde producent, sterk kunnen variëren per lot.
Visit website