De druiven, die gebruikt worden om Acholado pisco te maken, groeien in hekken. Hierdoor groeien de druiven niet te veel op elkaar. Dit en de grote temperatuur verschillen in Santá Cruz zorgen dat de karakteristieke aroma’s en smaak van deze druif goed verder ontwikkelen. Acholado is een perfecte blend van non-aromatische Quebranta en aromatische Italia en Torotel druiven. Licht en helder van kleur, met een neus van banaan, appel en citrus fruit. De pisco is zeer warm van smaak en is perfect te gebruiken voor cocktails.
Pisco 1615 dankt zijn naam aan het jaar 1615, toen de eerste historische documentatie over Peruaanse documentatie werd gevonden. In die historische documenten werd het bestaan van druiven, de aanpassing van de druiven aan het klimaat en de bodemgrond en de productie van de eerste pisco’s beschreven. Bodega San Nicholás gebruikt eigen wijngaarden om “musts” en druivensappen te onttrekken. Op het logo van Pisco 1615 zijn de velden, de ketel en de wijnhuizen van deze oude haciënda van de Jezuïeten afgebeeld als verwijzing naar de rijke geschiedenis. Pisco 1615 wordt gedistilleerd uit nieuwe en recent gefermenteerde wijn, die zijn gemaakt van de beste druiven, uit eigen wijngaarden. Er worden geen andere ingrediënten toegevoegd, omdat het suikergehalte van de druiven al hoog genoeg is en voldoende natuurlijke gisten bevat. De pisco’s worden gedistilleerd tot een alcoholpercentage van 42% en worden verder op geen enkele manier aangemengd of bewerkt.
De Mosto Verde pisco’s worden gedistilleerd uit een grote hoeveelheid druiven (most), die slechts gedeeltelijk zijn gefermenteerd. Door dit specifieke distillatieproces ontstaat er een perfecte balans tussen de alcohol en de smaken en aroma’s van de druiven. De Mosto Verde is doorzichtig van kleur en op de neus ruik je direct subtiele citrus en aroma’s van banaan. Deze smaken komen terug op het pallet, waarbij de subtiele zoetheid en de fluwelen textuur nog meer naar voren wordt gebracht.
Pisco 1615 dankt zijn naam aan het jaar 1615, toen de eerste historische documentatie over Peruaanse documentatie werd gevonden. In die historische documenten werd het bestaan van druiven, de aanpassing van de druiven aan het klimaat en de bodemgrond en de productie van de eerste pisco’s beschreven. Bodega San Nicholás gebruikt eigen wijngaarden om “musts” en druivensappen te onttrekken. Op het logo van Pisco 1615 zijn de velden, de ketel en de wijnhuizen van deze oude haciënda van de Jezuïeten afgebeeld als verwijzing naar de rijke geschiedenis. Pisco 1615 wordt gedistilleerd uit nieuwe en recent gefermenteerde wijn, die zijn gemaakt van de beste druiven, uit eigen wijngaarden. Er worden geen andere ingrediënten toegevoegd, omdat het suikergehalte van de druiven al hoog genoeg is en voldoende natuurlijke gisten bevat. De pisco’s worden gedistilleerd tot een alcoholpercentage van 42% en worden verder op geen enkele manier aangemengd of bewerkt.
Pisco 1615 Torontel Puro is gedistilleerd uit volledig gefermenteerde Torontel-druiven in de puro-stijl. Deze prachtig bloemige en fruitige Puro Torontel Pisco overtuigt met zijn tonen van groene appel en citrus, die worden aangevuld met een licht bittere nootachtige afdronk.
Pisco 1615 dankt zijn naam aan het jaar 1615, toen de eerste historische documentatie over Peruaanse documentatie werd gevonden. In die historische documenten werd het bestaan van druiven, de aanpassing van de druiven aan het klimaat en de bodemgrond en de productie van de eerste pisco’s beschreven. Bodega San Nicholás gebruikt eigen wijngaarden om “musts” en druivensappen te onttrekken. Op het logo van Pisco 1615 zijn de velden, de ketel en de wijnhuizen van deze oude haciënda van de Jezuïeten afgebeeld als verwijzing naar de rijke geschiedenis. Pisco 1615 wordt gedistilleerd uit nieuwe en recent gefermenteerde wijn, die zijn gemaakt van de beste druiven, uit eigen wijngaarden. Er worden geen andere ingrediënten toegevoegd, omdat het suikergehalte van de druiven al hoog genoeg is en voldoende natuurlijke gisten bevat. De pisco’s worden gedistilleerd tot een alcoholpercentage van 42% en worden verder op geen enkele manier aangemengd of bewerkt.