Citadelle Original is een ‘Gin de France’ en wordt geproduceerd in Cognac, Frankrijk. Het recept dateert uit 1771. De huidige Citadelle is sinds 1989 in productie en won een gouden award op het IWSC in 2012. Citadelle Gin is een viervoudig gedistilleerde London Dry Gin en wordt gebotteld op 44% alcohol. De 19 botanicals die Citadelle zijn kenmerkende smaak geven zijn: jeneverbes, violette wortel, koriander, amandel, citroenschil, sinaasappelschil, engelwortel, kardemom, kassiaschors, kaneel, zoethout, paradijskorrels, staartpeper, komijn, bonenkruid, steranijs, nootmuskaat, venkel en iriswortel. Afhankelijk van het profiel van elke botanical, wordt deze tussen één en vier dagen geïnfuseerd. Zo verkrijgt de Citadelle Original een uniek profiel. Op de neus krijg je geuren van verse bloemen, zoals jasmijn en kamperfoelie, en natuurlijk ook jeneverbes. Het palet geeft anijs, citrus en kaneel met een vleugje peper. De jeneverbes is nog steeds aanwezig. De afdronk is licht pikant.
Maison Ferrand, Charente – In 1775 kregen Carpeau & Stirval toestemming van de Franse Koning Louis XVI om in de citadel van Duinkerke de allereerste jeneverbes distilleerderij te realiseren. De verkoop werd echter door de Kamer van Koophandel geremd, zodat de handel in brandies niet in gevaar zou komen. In 1780 volgde dan eindelijk de toestemming om jeneverbes distillaten te verhandelen. Geïnspireerd door dit verhaal lanceerde Master distiller Alexandre Gabriel in 1996 Citadelle Gin. Citadelle is de gin van het in Cognac (Frankrijk) gevestigde Maison Ferrand. Deze bijzondere distilleerderij staat er om bekend haar spirits het signatuur van het terroir mee te geven. Zo wordt Citadelle gin gedistilleerd in dezelfde ketels waarin ook cognac wordt geproduceerd, gebruiken zij dezelfde productiemethodes als Carpeau & Stirval in 1775 en zijn de jeneverbessen op eigen grond geteeld.
Visit websiteJardin d’Été is een heldere gin die wordt gemaakt met tweeëntwintig botanische ingrediënten zoals viooltjes, meloen, amandelen en de minder voorkomende szechuan peper. Deze gin heeft zich laten inspireren door een zomertuin en heeft een intense frisse neus met geuren van citrusfruit (vanuit yuzu, sinaasappelschil en gekonfijte citroen) en gelijk opvallende jeneverbessen. De smaak is minstens zo fris en wordt versterkt met bloemige tonen die perfect samen gaan met een lichte kruidigheid van nootmuskaat en engelwortel, net als fruitigheid van meloen en mandarijn.
Maison Ferrand, Charente – In 1775 kregen Carpeau & Stirval toestemming van de Franse Koning Louis XVI om in de citadel van Duinkerke de allereerste jeneverbes distilleerderij te realiseren. De verkoop werd echter door de Kamer van Koophandel geremd, zodat de handel in brandies niet in gevaar zou komen. In 1780 volgde dan eindelijk de toestemming om jeneverbes distillaten te verhandelen. Geïnspireerd door dit verhaal lanceerde Master distiller Alexandre Gabriel in 1996 Citadelle Gin. Citadelle is de gin van het in Cognac (Frankrijk) gevestigde Maison Ferrand. Deze bijzondere distilleerderij staat er om bekend haar spirits het signatuur van het terroir mee te geven. Zo wordt Citadelle gin gedistilleerd in dezelfde ketels waarin ook cognac wordt geproduceerd, gebruiken zij dezelfde productiemethodes als Carpeau & Stirval in 1775 en zijn de jeneverbessen op eigen grond geteeld.
Visit websiteCharles Dickens staat bekend om zijn genialiteit voor het verzinnen van bijnamen aan gin, waarbij de ene term nog verleidelijker was dan ander. Zo struinde hij de bars van London af en kwam op “No Mistake”. Voor de Citadelle No Mistake Old Tom voegt Maison Ferrand wat Caribische bruine suiker toe aan zijn Citadelle Reserve, en laat deze gin vervolgens een aantal maanden extra rijpen. Op de neus ontdek je jeneverbes en het aroma van sinaasappel. Het palet is kruidig en intens. Eerst ervaar je jeneverbes en vervolgens een zoetzure explosie van anijs, nootmuskaat, kaneel, citroenzest en peper. Erg bijzonder!
Visit website