Enter the year of your birth

Perfect Serve
Citadelle Original
Gin de France Savoir-Faire 19 Botanicals Recept uit 1771 Copper pot
Contents
70cl
Alcohol
44%

Citadelle Gin

Charente, Frankrijk

Citadelle Original is een ‘Gin de France’ en wordt geproduceerd in Cognac, Frankrijk. Het recept dateert uit 1771. De huidige Citadelle is sinds 1989 in productie en won een gouden award op het IWSC in 2012. Citadelle Gin is een viervoudig gedistilleerde London Dry Gin en wordt gebotteld op 44% alcohol. De 19 botanicals die Citadelle zijn kenmerkende smaak geven zijn: jeneverbes, violette wortel, koriander, amandel, citroenschil, sinaasappelschil, engelwortel, kardemom, kassiaschors, kaneel, zoethout, paradijskorrels, staartpeper, komijn, bonenkruid, steranijs, nootmuskaat, venkel en iriswortel. Afhankelijk van het profiel van elke botanical, wordt deze tussen één en vier dagen geïnfuseerd. Zo verkrijgt de Citadelle Original een uniek profiel. Op de neus krijg je geuren van verse bloemen, zoals jasmijn en kamperfoelie, en natuurlijk ook jeneverbes. Het palet geeft anijs, citrus en kaneel met een vleugje peper. De jeneverbes is nog steeds aanwezig. De afdronk is licht pikant.

Maison Ferrand, Charente – In 1775 kregen Carpeau & Stirval toestemming van de Franse Koning Louis XVI om in de citadel van Duinkerke de allereerste jeneverbes distilleerderij te realiseren. De verkoop werd echter door de Kamer van Koophandel geremd, zodat de handel in brandies niet in gevaar zou komen. In 1780 volgde dan eindelijk de toestemming om jeneverbes distillaten te verhandelen. Geïnspireerd door dit verhaal lanceerde Master distiller Alexandre Gabriel in 1996 Citadelle Gin. Citadelle is de gin van het in Cognac (Frankrijk) gevestigde Maison Ferrand. Deze bijzondere distilleerderij staat er om bekend haar spirits het signatuur van het terroir mee te geven. Zo wordt Citadelle gin gedistilleerd in dezelfde ketels waarin ook cognac wordt geproduceerd, gebruiken zij dezelfde productiemethodes als Carpeau & Stirval in 1775 en zijn de jeneverbessen op eigen grond geteeld.

Visit website
Citadelle Reserve
Yuzu 5 maanden gerijpt Citroenschil Droog kruidig Amandel
Contents
70cl
Alcohol
45,2%

Citadelle Reserve

Charente, Frankrijk

De Citadelle Reserve is een gerijpte gin en krijgt zijn prachtige gouden kleur door een rijping van vijf maanden op acacia, moerbei, kersen, kastanje en Frans eiken vaten. De Citadelle Reserve heeft hetzelfde aromatische palet als de Citadelle Original, aangevuld met een rijke zachtheid van yuzu, genepi en korenbloem. Het droge en kruidige aroma van kokosnootschelp, tabak en sinaasappelbloem zijn zowel op de neus, als in de mond te herkennen. De afdronk is zijdezacht, vol en lang en geeft tabak, citroenschil, gember en amandel.

Visit website
Citadelle No.1 No Mistake Old Tom Gin
Old Tom Zoetzure explosie Nootmuskaat Anijs Citroenzest
Contents
50 cl
Alcohol
46%

Citadelle No.1 No Mistake Old Tom Gin

Charente, Frankrijk

Charles Dickens staat bekend om zijn genialiteit voor het verzinnen van bijnamen aan gin, waarbij de ene term nog verleidelijker was dan ander. Zo struinde hij de bars van London af en kwam op “No Mistake”. Voor de Citadelle No Mistake Old Tom voegt Maison Ferrand wat Caribische bruine suiker toe aan zijn Citadelle Reserve, en laat deze gin vervolgens een aantal maanden extra rijpen. Op de neus ontdek je jeneverbes en het aroma van sinaasappel. Het palet is kruidig en intens. Eerst ervaar je jeneverbes en vervolgens een zoetzure explosie van anijs, nootmuskaat, kaneel, citroenzest en peper. Erg bijzonder!

Visit website
Citadelle No.2 Wild Blossom Gin
Kersenbloesem Groene druif Ylang-ylang Violet en roos Amandel
Contents
70 cl
Alcohol
42,6%

Citadelle No.2 Wild Blossom Gin

Charente, Frankrijk

De basis van de Citadelle No.2 Wild Blossom Gin wordt gevormd door de botanicals van de Citadelle Original, aangevuld met een infusie van wilde kersenbloesem. Vervolgens wordt deze poëtische Wild Blossom Gin gedurende vijf maanden gerijpt op kersenhouten vaten. Het resultaat: een rijke, bitterzoete gin met prachtige bloemige tonen. Op de neus is de Citadelle No.2 Wild Blossom fris en zeer fruitig. De jeneverbes is duidelijk aanwezig en mixt mooi met amandel, kersen en grapefruit. Je ontdekt vervolgens tonen van jasmijn en ylang-ylang. Het palet is prachtig rijk met een zoet/zuur profiel van geconserveerde citroenschil, groene druif en cubeb peper. De smaak ontwikkelt zich vervolgens met tonen van cacao, violet en roos. Op de ellenlange afdronk proef je komijn, kers en grenadine.

Visit website