Posthoorn’s sterren-chef kookt met Gin
Noordeinde 43, Monnickendam
Chef-kok Jeroen Bavelaar van Michelinsterrestaurant Posthoorn in Monnickendam is, samen met sommelier Edwin van Egmond, gaan experimenteren met de trendy gin en tonic. Ze ontwikkelden bijzondere Gin-Tonic cocktailrecepten, een hoofdgerecht en een dessert waarin gin en tonic zijn verwerkt.
Je ziet dat de gekste ingrediënten toegepast worden in gerechten en cocktails. Zo ook in de Bloody Gin-Tonic van Posthoorn, waar onder andere tomaat in verwerkt zit. Koken met exclusieve alcohol is vaak lastig, omdat de specifieke smaak van een bepaald merk moeilijk terug te vinden is in de uiteindelijke smaak van een gerecht. Door nieuwe kooktechnieken toe te passen, kan dit echter wel. Dit geldt ook voor de gebruikte gin, Gin Mare, die gedestilleerd is met onder andere olijven, tomaat, tijm en rozemarijn.
Events
- The Art of Drinks 2022 Gashouder, Amsterdam
- Seventeen at BAUT BAUT, Amsterdam
- Savoia Americano BOAT&CO, Amsterdam
- Rum Guild Generator, Amsterdam
- Perfect Serve Barshow 2022 Westerliefde, Amsterdam
- International Paloma Day Competition Botanero, Rotterdam
- Gin & Rum Festival Werkspoorkathedraal, Utrecht
- Diplomático Artisans of Taste Groovy Fluid Lab, Amsterdam
- The Art of Drinks 2021 Gashouder, Amsterdam
- Three Cents Lancering Vesper, Amsterdam