Enter the year of your birth

Posthoorn’s sterren-chef kookt met Gin

Noordeinde 43, Monnickendam

Chef-kok Jeroen Bavelaar van Michelinsterrestaurant Posthoorn in Monnickendam is, samen met sommelier Edwin van Egmond, gaan experimenteren met de trendy gin en tonic. Ze ontwikkelden bijzondere Gin-Tonic cocktailrecepten, een hoofdgerecht en een dessert waarin gin en tonic zijn verwerkt.

15-216--104

15-216--096L_95Q3041

Je ziet dat de gekste ingredi√ęnten toegepast worden in gerechten en cocktails. Zo ook in de Bloody Gin-Tonic van Posthoorn, waar onder¬†andere tomaat in verwerkt zit. Koken met exclusieve alcohol is vaak lastig,¬†omdat de specifieke smaak van een bepaald merk moeilijk terug te vinden is in de¬†uiteindelijke smaak van een gerecht. Door nieuwe kooktechnieken toe te passen, kan dit¬†echter wel. Dit geldt ook¬†voor de gebruikte gin, Gin Mare, die gedestilleerd is met onder andere olijven, tomaat, tijm¬†en rozemarijn.

_95Q2845