Enter the year of your birth

Posthoorn’s sterren-chef kookt met Gin

Noordeinde 43, Monnickendam

Chef-kok Jeroen Bavelaar van Michelinsterrestaurant Posthoorn in Monnickendam is, samen met sommelier Edwin van Egmond, gaan experimenteren met de trendy gin en tonic. Ze ontwikkelden bijzondere Gin-Tonic cocktailrecepten, een hoofdgerecht en een dessert waarin gin en tonic zijn verwerkt.

15-216--104

15-216--096L_95Q3041

Je ziet dat de gekste ingrediënten toegepast worden in gerechten en cocktails. Zo ook in de Bloody Gin-Tonic van Posthoorn, waar onder andere tomaat in verwerkt zit. Koken met exclusieve alcohol is vaak lastig, omdat de specifieke smaak van een bepaald merk moeilijk terug te vinden is in de uiteindelijke smaak van een gerecht. Door nieuwe kooktechnieken toe te passen, kan dit echter wel. Dit geldt ook voor de gebruikte gin, Gin Mare, die gedestilleerd is met onder andere olijven, tomaat, tijm en rozemarijn.

_95Q2845