Gin Mare Mediterranean Inspiration 2014
Harbour Club, Amsterdam
De van oorsprong Italiaanse bartender Ciro Adriano de Georgio vertegenwoordigde 2 september 2014 de Nederlandse eer in de wereldfinale van Gin Mare Mediterranean Inspirations. Hij overleefde namelijk zowel de voorronde in Amsterdam als de Nederlandse finale in Barcelona. Met zijn winnende creatie Meraki, met als hoofdbestandsdeel Gin Mare, was hij in Spanje de allerbeste van de vier overgebleven deelnemers.
Ciro Adriano de Georgio is hoofdbartender bij cocktailbar Dvars in Amsterdam. Bij The Harbour Club in Amsterdam streed hij eind juni tegen zestien andere bartenders in de Nederlandse voorronde van de competitie Gin Mare Mediterranean Inspirations.Deze werd georganiseerd door Gusta Brands, de importeur van Gin Mare.
Alle deelnemers moesten de Bloody Mare maken, een variant op de red snapper, en een eigen creatie van de Mare Nostrum. Daarbij moesten zij zich laten inspireren door de Middellandse zee en omstreken: de unieke lifestyle, het eten, het klimaat en het gevoel van vrijheid. Dit is namelijk allemaal belangrijk bij Gin Mare, een Spaanse, mediterrane gin met kruidige tonen van basilicum, tijm, rozemarijn en arbequina-olijven.
Op het zonovergotenterras van The Harbour Club bereidden de bartenders hun cocktails. Deze werden beoordeeld door Andrew Nicholls,Arno van Eijmeren, Lydia Soudadi en de jonge chef-kok Jaimie van Heije, die als geen ander verstand heeft van smaakcombinaties.
Danil Nevsky (Tales & Spirits), Rob Rademaker (A Bar), Alberto Matallana Espinar (Level) en Ciro Adriano de Georgia (Dvars) wisten de jury de lekkerste, meest mediterrane cocktails voor te schotelen. Om te bepalen wie van hen weer de beste was, reisden de vier begin juli af naar het oude vissersdorp Vilanova i la Geltrú, net buiten Barcelona. In de oude kapel, die ooit op het strand stond en waar de lokale vissers beden voor een behouden vaart, staan nu de distilleerketels waarin Gin Mare deels wordt gemaakt. Hier presenteerden de vier bartenders nogmaals hun creaties.
Allemaal hadden zij hun cocktail verder uitgewerkt en er gerechtjes bij verzonnen, voor de ultieme foodpairing-beleving. Hoewel de verschillen volgens de jury bijzonder klein waren, lukte het Adriano de Georgio uiteindelijk om als beste de mediterrane kwaliteiten van Gin Mare naar voren te laten komen. Hij won met zijn creatie Meraki, waarmee hij begin september ook de Nederlandse eer verdedigde op de wereldfinale op Ibiza.
Meraki
Het woord meraki gebruiken de moderne Grieken vaak om iets te beschrijven dat iemand met zijn ziel, creativiteit of uit liefde doet. Het inspireerde Ciro Adriano de Georgio tot zijn Gin Mare-cocktail.
• 50 ml Gin Mare
• 30 ml jasmijnsiroop
• 20 ml citroensap
• 20 ml sauvignon blanc
• 2 blaadjes basilicum
Alles goed shaken en uitschenken in een Tumbler met ijsblokjes en als garnering een takje basilicum
Events
- Savoia Ferragosto Caffe Pico, Amsterdam 15/08/2023
- International Paloma Day 2023 Yellow House, Amsterdam 22/05/2023
- The Art of Drinks 2022 Gashouder, Amsterdam
- Seventeen at BAUT BAUT, Amsterdam
- Savoia Americano BOAT&CO, Amsterdam
- Rum Guild Generator, Amsterdam
- Perfect Serve Barshow 2022 Westerliefde, Amsterdam
- International Paloma Day Competition Botanero, Rotterdam
- Gin & Rum Festival Werkspoorkathedraal, Utrecht
- Diplomático Artisans of Taste Groovy Fluid Lab, Amsterdam