Enter the year of your birth

Gin Mare Mediterranean Inspiration 2014

Harbour Club, Amsterdam

De van oorsprong Italiaanse bartender Ciro Adriano de Georgio vertegenwoordigde 2 september 2014 de Nederlandse eer in de wereldfinale van Gin Mare Mediterranean Inspirations. Hij overleefde namelijk zowel de voorronde in Amsterdam als de Nederlandse finale in Barcelona. Met zijn winnende creatie Meraki, met als hoofdbestandsdeel Gin Mare, was hij in Spanje de allerbeste van de vier overgebleven deelnemers.

ginmarecompetition-124Ciro Adriano de Georgio is hoofdbartender bij cocktailbar Dvars in Amsterdam. Bij The Harbour Club in Amsterdam streed hij eind juni tegen zestien andere bartenders in de Nederlandse voorronde van de competitie Gin Mare Mediterranean Inspirations.Deze werd georganiseerd door Gusta Brands, de importeur van Gin Mare.

Alle deelnemers moesten de Bloody Mare maken, een variant op de red snapper, en een eigen creatie van de Mare Nostrum. Daarbij moesten zij zich laten inspireren door de Middellandse zee en omstreken: de unieke lifestyle, het eten, het klimaat en het gevoel van vrijheid. Dit is namelijk allemaal belangrijk bij Gin Mare, een Spaanse, mediterrane gin met kruidige tonen van basilicum, tijm, rozemarijn en arbequina-olijven.

ginmarecompetition-114Op het zonovergotenterras van The Harbour Club bereidden de bartenders hun cocktails. Deze werden beoordeeld door Andrew Nicholls,Arno van Eijmeren, Lydia Soudadi en de jonge chef-kok Jaimie van Heije, die als geen ander verstand heeft van smaakcombinaties.

slide_1Danil Nevsky (Tales & Spirits), Rob Rademaker (A Bar), Alberto Matallana Espinar (Level) en Ciro Adriano de Georgia (Dvars) wisten de jury de lekkerste, meest mediterrane cocktails voor te schotelen. Om te bepalen wie van hen weer de beste was, reisden de vier begin juli af naar het oude vissersdorp Vilanova i la Geltrú, net buiten Barcelona. In de oude kapel, die ooit op het strand stond en waar de lokale vissers beden voor een behouden vaart, staan nu de distilleerketels waarin Gin Mare deels wordt gemaakt. Hier presenteerden de vier bartenders nogmaals hun creaties.

ginmarecompetition-324Allemaal hadden zij hun cocktail verder uitgewerkt en er gerechtjes bij verzonnen, voor de ultieme foodpairing-beleving. Hoewel de verschillen volgens de jury bijzonder klein waren, lukte het Adriano de Georgio uiteindelijk om als beste de mediterrane kwaliteiten van Gin Mare naar voren te laten komen. Hij won met zijn creatie Meraki, waarmee hij begin september ook de Nederlandse eer verdedigde op de wereldfinale op Ibiza.

ginmarecompetition    ginmarecompetition-202

ginmarecompetition-265    ginmarecompetition-237

Meraki
Het woord meraki gebruiken de moderne Grieken vaak om iets te beschrijven dat iemand met zijn ziel, creativiteit of uit liefde doet. Het inspireerde Ciro Adriano de Georgio tot zijn Gin Mare-cocktail.

• 50 ml Gin Mare
• 30 ml jasmijnsiroop
• 20 ml citroensap
• 20 ml sauvignon blanc
• 2 blaadjes basilicum

Alles goed shaken en uitschenken in een Tumbler met ijsblokjes en als garnering een takje basilicum

ginmarecompetition-133