Bacanora is een van agave gemaakt drank afkomstig uit de staat Sonora. De bacanora van Santo Cuviso wordt gemaakt van wilde agave Angustifolia. De piña’s (de kern van de agave) wordt voor enkele dagen over Mesquite en eik geroosterd in een ondergrondse oven van vulkaansteen. Vervolgens worden ze handmatig gemalen. De sappen die daarbij vrijkomen worden voor zes tot twaalf dagen met bronwater gefermenteerd. Het gefermenteerde agavesap wordt tot slot dubbel gedistilleerd in handgemaakte koperen alambiques.
Elke batch van Santo Cuvsio bacanora is met de hand gemaakt van 100% agave Angustifolio pina’s uit de Sierra de Sonora. Distillatie wordt gedaan door hun meester bacanero, die al meer dan drie generaties aan ervaring met zich meebrengt.
De productie van bacanero was meer dan zeventig jaar verboden in Sonora. Waaghalzen die toch bacanero produceerden riskeerden de doodstraf of celstraf. Het hield de Chacón familie niet tegen om vanuit hun vinata (mobiele distilleerderij) te blijven experimenteren met distillatie van bocanero. Toen in 1992 het verbod werd ingetrokken waren zij klaar om hun opgedane kennis met de wereld te delen.
Uvalama is het subtiele resultaat van een infusie van Santo Cuviso Blanco met uvalamabessen, wat zorgt voor een delicaat aroma met een fruitige finish. Deze frisse bacanero kent een lichte neus van frisse munt met aardse tonen. De smaak kent tonen van gekookte agave maguey en zoete vruchten.
Elke batch van Santo Cuvsio bacanora is met de hand gemaakt van 100% agave Angustifolio pina’s uit de Sierra de Sonora. Distillatie wordt gedaan door hun meester bacanero, die al meer dan drie generaties aan ervaring met zich meebrengt.
De productie van bacanero was meer dan zeventig jaar verboden in Sonora. Waaghalzen die toch bacanero produceerden riskeerden de doodstraf of celstraf. Het hield de Chacón familie niet tegen om vanuit hun vinata (mobiele distilleerderij) te blijven experimenteren met distillatie van bocanero. Toen in 1992 het verbod werd ingetrokken waren zij klaar om hun opgedane kennis met de wereld te delen.
Deze bacanora wordt gemaakt met traditioneel agaveconcentraat waar een klein beetje anijs aan toegevoegd is. Hierdoor krijgt de bacanora een fruitige smaak met kruidige tonen. De smaak kent tonen van gekookte agave maguey en anijs. /strong>
Elke batch van Santo Cuvsio bacanora is met de hand gemaakt van 100% agave Angustifolio pina’s uit de Sierra de Sonora. Distillatie wordt gedaan door hun meester bacanero, die al meer dan drie generaties aan ervaring met zich meebrengt.
De productie van bacanero was meer dan zeventig jaar verboden in Sonora. Waaghalzen die toch bacanero produceerden riskeerden de doodstraf of celstraf. Het hield de Chacón familie niet tegen om vanuit hun vinata (mobiele distilleerderij) te blijven experimenteren met distillatie van bocanero. Toen in 1992 het verbod werd ingetrokken waren zij klaar om hun opgedane kennis met de wereld te delen.