Enter the year of your birth

Perfect Serve
The Plum, I Suppose
Marsepein bloemig fris pruim goudsbloem
Contents
50cl
Alcohol
32%

Empirical The Plum, I Suppose

Kopenhagen, Denemarken

The Plum, I Suppose berust op de balans tussen twee zeer uiteenlopende componenten. Pruimenpitten dienen als fundering voor deze drank, wat zorgt voor een bittere amandel smaak van marsepein. Gedistilleerde goudsbloem kombucha draagt bloemige tannines toe die op wonderbaarlijke wijze doen denken aan de schil van een pruim.

Smaak is een ongelofelijk krachtige manier om ervaringen op te slaan; dat weten de makers van Empirical spirits maar al te goed. Geïnspireerd op het menselijk vermogen om zintuigelijke herinneringen te kunnen waarnemen zocht een groep ervaren koks naar een manier om zichzelf te kunnen uitdagen in het ontdekken en ontwikkelen van unieke, onverwachtse smaken. De uitkomst van deze nieuwsgierigheid is Empirical; een smaak bedrijf.

Met behulp van op maat gemaakte machines, ontwikkelde hybride fermentatie technieken, verbeterde distillatie op lage temperatuur en ‘s werelds meest kwalitatieve ingrediënten ontwikkelde de vier koks een innovatieve, baanbrekende maar vooral niet te categoriseren drank. Volledig in het teken van smaaksensatie.

Visit website
Ayuuk
aards donker roodfruit rokerig pilsmout Pasilla mixe chili
Contents
50cl
Alcohol
43%

Empirical Ayuuk

Kopenhagen, Denemarken

Ayuuk doet beroep op het delen van het landschap en verhalen van de Mixe boeren uit het Sierra Norte gebergte. De complexiteit van Ayuuk is te danken aan de enige botanical die wordt gebruikt: de rokerige Pasilla Mixe chili. Deze – uit Oaxaca afkomstige – chili geniet een maceratie in een drank gemaakt van Deense paarse tarwe en pilsmout. Na het distillatieproces rust het distillaat op Olorosso sherry vaten waardoor de smaken goed kunnen infuseren en rijpen. Hierdoor ontstaat een zachte, uitgesproken smaak met een hartige finish.

Smaak is een ongelofelijk krachtige manier om ervaringen op te slaan; dat weten de makers van Empirical spirits maar al te goed. Geïnspireerd op het menselijk vermogen om zintuigelijke herinneringen te kunnen waarnemen zocht een groep ervaren koks naar een manier om zichzelf te kunnen uitdagen in het ontdekken en ontwikkelen van unieke, onverwachtse smaken. De uitkomst van deze nieuwsgierigheid is Empirical; een smaak bedrijf.

Met behulp van op maat gemaakte machines, ontwikkelde hybride fermentatie technieken, verbeterde distillatie op lage temperatuur en ‘s werelds meest kwalitatieve ingrediënten ontwikkelde de vier koks een innovatieve, baanbrekende maar vooral niet te categoriseren drank. Volledig in het teken van smaaksensatie.

Visit website
Symphony 6
fris bloemen citrus leder musk
Contents
50cl
Alcohol
40%

Empirical Symphony 6

Kopenhagen, Denemarken

Symphony 6 onderzoekt het potentieel van vaak vergeten bladeren. Deze drank speelt met de geurige smaakprofielen van mandarijn, citroen, koffie, zwarte bes en vijgenbladeren verheven door de diepe tonen van ambrettezaden en vetiverwortel. In de smaak pakt de geurige zwarte bes de leiding, op de voet gevolgd door een verfrissende citrus zuur. De groene fruitige vijgenbladeren komen dan naar boven om vervolgens te worden gecomplementeerd door de leerachtige muskus van koffiebladeren en ambrettezaden. Een langdurige finish wordt in gezet door de vetiverwortel.

Smaak is een ongelofelijk krachtige manier om ervaringen op te slaan; dat weten de makers van Empirical spirits maar al te goed. Geïnspireerd op het menselijk vermogen om zintuigelijke herinneringen te kunnen waarnemen zocht een groep ervaren koks naar een manier om zichzelf te kunnen uitdagen in het ontdekken en ontwikkelen van unieke, onverwachtse smaken. De uitkomst van deze nieuwsgierigheid is Empirical; een smaak bedrijf.

Met behulp van op maat gemaakte machines, ontwikkelde hybride fermentatie technieken, verbeterde distillatie op lage temperatuur en ‘s werelds meest kwalitatieve ingrediënten ontwikkelde de vier koks een innovatieve, baanbrekende maar vooral niet te categoriseren drank. Volledig in het teken van smaaksensatie.

Visit website