Caipirinha
50 ml Capucana Cachaca
½ limoen in partjes
2 scheppen fijne witte suiker
Muddle de limoen en de suiker in een brede tumbler. Vul het glas met crushed ijs en schenk de cachaca in.
Roer alles nu heel goed door en top af met meer crushed ijs.
Capucana wordt gemaakt van drie verschillende soorten suikerriet uit de regio, die na de distillatie worden geblend en vervolgens drie jaar op eiken Bourbon vaten wordt gerijpt. Het resultaat: aroma’s van leerachtige abrikoos, biscuit, sinaasappel fudge en aloë vera, smaken van gestoofd fruit, honing bloesem en vanille. Op de neus geeft Capucana een intens aroma, met fruitige tonen van suikerriet, peer, rijpe banaan en een zweempje honing. Je ontdekt daarnaast het subtiele aroma van eiken. Het palet is zijdezacht waarop je duidelijk gestoofd fruit, bloesem en vanille proeft. Capucana heeft een mooie zuurbalans en fijne zoete tonen. De afdronk is lang en complex.
Piracicaba, Brazilië – De naam van deze bijzondere Cachaca is een samenvoeging van de woorden ‘capu’ en ‘cana’ welke respectievelijk ‘huis’ en ‘(suiker)riet’ betekenen. Capucana doet als ‘house of canes’ eer aan de essentie van deze prachtige Zuid-Amerikaanse spirit. Met zijn unieke complexiteit en sterke persoonlijkheid, heeft Capucana de levendige ziel van Brazilië in een bijzondere premium Cachaca weten te vangen. Capucana wordt gedistilleerd in de Braziliaanse stad Piracicaba vlakbij Sao Paolo, waar een Deense immigrant, na verliefd te zijn
geworden op een Braziliaanse vrouw, in 1886 de distilleerderij opende.