Enter the year of your birth

Diplomatico World Tournament

Curtain Club, Amsterdam

In de Amsterdamse Curtain Club was maandag 12 december de Nederlandse finale van het Diplomático World Tournament 2017, dat draaide om de splinternieuwe, Venezolaanse Mantuanorum van Ron Diplomatíco.

Eind september hadden zo’n 24 bartenders zich aangemeld voor deze competitie. In een video presenteerden ze hun cocktail en vertelden ze het verhaal erachter. Van de 24 bartenders gingen er 12 door. Daarbij speelden niet alleen de recepten een rol, maar ook de presentaties en charisma’s.

Op de finaledag werden de bartenders omgedoopt tot The DiploDozen (dozijn). De finalisten waren Jonathan van Dorp (Henry’s/EBS, Amsterdam), Tiago Vasconcelos(Vault Bar, Amsterdam), Boaz de Korte (Calle Ocho, Amsterdam), Timo Janse (Door 74, Amsterdam), Ben Lobos (The Suicide Club, Amsterdam), Wouter Bosch (The Duchess, Amsterdam), Camiël Kesser (Salmuera, Amsterdam), Andrei Talapanescu (Pulitzer’s Bar, Amsterdam), Michael John Straatman (Ayla, Rotterdam), Elisa Bouchon (The Tailor, Amsterdam), Mounir Hamza (HPS, Amsterdam) en Riccardo Guerrini (Vesper Bar, Amsterdam).


De jury bestond uit Remco Babay (Porem, Amsterdam), Shay Ola (The Rebel Dining Society UK), Daniel Maersk (Diplomático-ambassadeur Denemarken) en Ingmar Voerman (Ingmar Drinkt).

Zij beoordeelde de bartenders en hun cocktails op de techniek, presentatie, motivatie, ingrediënten, decoratie en zintuiglijke aspecten.

Na een middag vol waanzinnige cocktails en presentaties, maakte de jury de 3 finalisten bekend: Tiago Vasconcelos, Andrei Talapanescu en Michael John Straatman.

Zij hielden ’s avonds een presentatie voor publiek in een nokvolle Curtain Club. Michael John Straatman wist de toehoorders het beste om zijn vinger te winden en zette de club op zijn kop.

Met een uitzonderlijke cocktail, zijn charisma, werkmentaliteit en presentatieskills sprong hij boven iedereen uit. Hij was de onbetwiste winnaar!

Cocktail: Embrace the Journey (door Michael John Straatman, Ayla, Rotterdam)

• 40 ml Diplomático Mantuano
• 20 ml amontillado-sherry
• 10 ml Chinotto Reserve
• 5 ml huisgemaakte, gezouten bitters

Stir de ingrediënten in een mixing-glas gevuld met ijs. Strain in een wijnglas en garneer met een bergamotschil. Serveer een lepel met gerookte fetakaas naast de cocktail.