Enter the year of your birth

Diplomatico World Tournament

Mayor Manor, Amsterdam

 

Diplomatico-188Bartender Remco Babay van Bar Feijoa in Amsterdam heeft maandag 10 november de Nederlandse voorronde van de cocktailwedstrijd van Diplomático World Tournament gewonnen met zijn rumcocktail The Departed.

Op 11 april volgend jaar vertegenwoordigt hij ons land tijdens de wereldfinale in het Venezuelaanse Barquisimeto. Diplomático-rum wordt in Nederland geïmporteerd door het Amsterdamse Gusta Brands.

Elke twee jaar vinden wereldwijd in achtentwintig landen de voorrondes plaats voor het Diplom├ítico World Tournament. Na drie voorrondes met in totaal drie├źntwintig deelnemers werd op 10 november in het karakteristieke hotel Mayor Manor de uiteindelijke winnaar gekozen die Nederland mag vertegenwoordigen in Venezuela. Remco Babay (Feijoa) won het uiteindelijk van zijn collegaÔÇÖs Andrei Talapanescu (ook Feijoa), Balthasar Brey (EBS en Rotisserie), Bram Kaplan (A-Bar), Alberto Matallana (Dr.) en Robbert Negen (Tales & Spirits).

Diplomatico-133Diplomatico-115Diplomatico-99Dit jaar werd ervoor gekozen om de wedstrijd in een onconventionele setting te laten plaatsvinden. In plaats van de presentatie op een groot podium met publiek, kreeg elke finalist een eigen ruimte toegewezen die naar wens kon worden ingericht om te dienen als perfecte ondersteuning van het verhaal. De finalisten presenteerden hun creaties tegenover een internationale jury onder leiding Andrew Nicholls. Uiteindelijk mocht Remco Babay het ticket naar Venezuela in ontvangst nemen.

Diplomatico-23      Diplomatico-72

Diplomatico-175

Zijn cocktail The Departed is een eerbetoon aan de recent overleden vader van Rick Welcker, de eigenaar van bar Feijoa waar Babay werkzaam is.

Diplomatico-12  Diplomatico-37