Enter the year of your birth

Metropolitan’s Gin & Tonic Ice

Warmoesstraat 135, Amsterdam

Het is een schep-cocktail op een hoorntje’ zegt Kees Raat. Hij heeft de ijsjes samen met Albert van Beeck Calkoen, de eigenaar van Mister Cocktail, gemaakt. Heel lastig omdat alcohol niet snel bevriest. Maar juist daarom een geweldige uitdaging. Heel veel mensen zeiden dat het onmogelijk is. Maar het is gelukt om hele mooie, pure smaken te krijgen in het ijs. Zonder extracten, zonder gekke toevoegingen, maar ook zonder ijskristallen. Kees Raat heeft een maand gewerkt aan het ijs. Proberen. Proeven en weer proberen. Zo ging het ongeveer. En het is veel veel meer dan bevroren gin tonic. Raat moet wel regelmatig vers ijs draaien, anders zakt de alcohol naar beneden en dat wil je niet.

IMG_3498IMG_3476IMG_3451
Voor de ijsjes gebruiken Raat en Van Beeck Calkoen vijf verschillende gins met telkens een tonic van Fever Tree. Het ‘cocktail-ijs’ is niet alleen verkrijgbaar bij Metropolitan in de Warmoestraat in Amsterdam, maar ook op RRRollend, een foodtruckevenement in Rotterdam. De vijf smaken die de ijssalon brengt: Bobby’s Gin & Indian Tonic, Mombasa & Elderflower Tonic, Gin Mare & Mediterranean Tonic, Sloane’s & Elderflower Tonic en Sipsmith & Mediterranean Tonic.

KeesRaat-1024x577