Enter the year of your birth

Perfect Serve
test
Plantation O.F.T.D.
Overproof Rokerig Banaan en ananas Tiki Droog en mahonie
Contents
70 cl
Alcohol
69%

Plantation O.F.T.D.

Charente, Frankrijk

Na vele smaak- en blending sessies ontstond een rum die bij uitstek geschikt is voor gebruik in Tiki- en tropische cocktails. The O.F.T.D. is een mix van rum uit Barbados, Guyana en Jamaica in de overproof stijl. Op het palet voelt deze rum vol en krachtig aan waarbij alle smaken eindeloos lijken door te gaan. Op de neus ervaar je eerst een ​​weelderige mahoniehouten tint. Het palet geeft bij de eerste slok bruine suiker en tropisch fruit, demerara uit Guyana en rokerige melasse-tonen. Gevolgd door fruitige, rijpe banaan- en ananas. De afdronk is lang, droog en houtachtig met een vleugje chocolade. Plantation OFTD mag niet ontbreken in Tiki-bars.

Maison Ferrand, Charente – Maison Ferrand, de bekroonde producent van Cognac, Gin en Rum, is gelegen in het hart van Cognac, Frankrijk. De historische West Indies Rum Distillery in Barbados, die sinds de 19e eeuw rum produceert, is ook in handen van Maison Ferrand. Hierdoor is Maison Ferrand de eigenaar van het rum merk Plantation met wereldwijde distributie in 68 landen. Het bedrijf produceert Cognac en gin in zijn fabriek in Cognac, Frankrijk en de aankoop van West Indies Rum Distillery (WIRD) betekent de lange termijn verbintenis van Maison Ferrand voor de kwaliteitsproductie van Plantation rum.

Visit website
Plantation 3 Stars
Barbados, Trinidad en Jamaica Tropisch fruit Complex aromatisch Finesse Suikerriet
Contents
70 cl
Alcohol
41,2%

Plantation 3 Stars

Charente, Frankrijk

De Plantation 3 Stars wordt zorgvuldig geblend in Cognac, Frankrijk bij Château de Bonbonnet, Maison Ferrand. De drie sterren vertegenwoordigen Barbados voor balans, Jamaica voor mondgevoel en Trinidad voor finesse. De rum is vol van smaak, complex en bijzonder aromatisch. In het begin proef je aroma’s van tropisch fruit, banaan en donkere suiker tonen. De afdronk laat subtiele en delicate, pittige en bloemige tonen achter op het palet, die worden aangevuld met vanille en suikerriet.

Visit website
Plantation Original Dark
Blend High ester rum Bourbon vaten Peper en kruidnagel Fruitig
Contents
70 cl
Alcohol
40%

Plantation Original Dark

Charente, Frankrijk

De Plantation Original Dark is het resultaat van een blend van verschillende Trinidad rums met een kleine hoeveelheid rijke en funky high ester Jamaicaanse rum. De Original Dark wordt eerst gerijpt op jonge Bourbon vaten, waardoor de rum de kleur krijgt die doet denken aan gebrande sinaasappels en licht rokerige smaken ontwikkeld met exotische tonen van zwarte peper en kruidnagel. Daarna wordt de rum voor een tweede keer gerijpt op cognac vaten, waardoor de rum meer geroosterde en frisse citrus tonen ontwikkeld. De Original Dark is ideaal voor cocktails; gebalanceerd en precies met een fruitige en verleidelijke afdronk.

Visit website
Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple
Ananas Bomvol smaak David Wondrich Zoete en rijke tonen Cocktails
Contents
70 cl
Alcohol
40%

Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple

Charente, Frankrijk

Met behulp van dranken en cocktailhistoricus David Wondrich is het gelukt om een vergeten drank te laten herleven. Geholpen door inschrijvingen uit 1824 in het English Journal of Patent & Inventions, uit 1844 in het Journal of Agricultural Society en een interessante testperiode is uiteindelijk de Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple ontwikkeld. Queen Victoria ananassen zijn geïnfuseerd met Plantation Original Dark en de oliën van de ananassen zijn gedistilleerd tot een lichte ananas essentie bomvol smaak. Wanneer deze twee onderdelen samen worden gebracht, ontstaat er een rum vol zoete en rijke tonen van ananas. Aangevuld met lange en diepe aroma’s van caramel, nootmuskaat, amandel, perzik en citrus, wordt de Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple gebracht tot een unieke smaakbeleving.

Visit website
Plantation XO 20th Anniversary
Contents
70 cl
Alcohol
40%