Enter the year of your birth

Perfect Serve
test
Napue Gin
Handgemaakt Finse rogge Kruidig Beste Gin Tonic Zacht citrus
Contents
50cl
Alcohol
46,3%

Classic G&T

40ml Napue, 120ml Fever-Tree Indian Tonic, cranberries en takje rozemarijn.

Napue Gin

Isokyrö

Napue Gin is vernoemd naar de Finse stad Napue, waar het hele dorp door de Russen werd afgeslacht tijdens de “Battle of Napue” in 1714. Nu, 300 jaar later, komen de dorpelingen terug met een handgemaakte Finse rogge gin. De botanicals: Rogge, moerasspirea, duindoornbessen, cranberries en berkenblad. Op de neus kruiden en zoete, essentiële oliën van moerasspirea en zachte citrus. Het palet geeft een volle kruidige smaak met een finish van peper.

Kyrö Distillery Company, Isokyrö, Finland. Het idee om de Kyrö Distillery Company (hierna: KDC) op te richten is ontstaan in 2012 na een fles rye whisky in een Finse sauna. De oprichters hadden geen enkel verstand over de productie van whisky of de whiskyindustrie. Voor sommigen was de saunasessie zelfs een eerste mogelijkheid om rye whisky te proeven. Wel zagen zij direct mogelijkheden. Er was immers geen Fins premium (alcohol) merk was en de markt voor een rye (whiskey) lag open. De locatie waar de distelleerdij moest komen werd al de volgende dag bepaald. Twee jaar later werd de productie gestart in een beroemde oude kaasfabriek in Isokyrö (1908). Kernwaarden van KDC: vertrouwd, humor, uitdaging, sociaal en kwaliteit boven kwantiteit.

Visit website
Koskue Gin
Complex Eiken vaten Gerijpt Sinaasappel Hint van bloemen
Contents
50cl
Alcohol
42,6%

Koskue Gin

Isokyrö

Koskue is een aged versie van de Napue Gin. De Napue gin wordt voor vier maanden op kleine Amerikaans wit-eikenhouten vaten gelegd. De gin is complex, zacht en heerlijk om op ijs te drinken. De Botanicals: moerasspirea, cranberries, berkenblad en sinaasappelschil. Op de neus ervaar je diepe en rijke tonen van eiken en sinaasappel met een hint van bloemige moerasspirea. Koskue gin werkt fantastisch in een Old Fashioned of een Negroni.

Visit website
Juuri Rye
Unaged rye Nordisch gemouten rogge Zoethout Licht pittig
Contents
50 cl
Alcohol
46,3%

Juuri Rye

Isokyrö

Juuri betekent oorsprong, maart vormt ook de basis voor heerlijk roggenbrood. Juuri is gemaakt van 100% pure Finse gemouten rogge. Juuri is de eerste Nordische Single Malt Rye Whisky. Deze unaged rye spirit is zoetig en licht pittig. Het palet geeft, na een eerste droogte, tonen van zoethoutwortel, anijs en acaciahoning gevolgd door smaken van typisch Fins roggebrood.

Visit website
Verso Rye
100% aged rye spirit Honing Fins rogge warm eiken zoethout
Contents
50 cl
Alcohol
46,3%

Verso Rye

Isokyrö

In het fins betekent Verso ontspruiten. Verso is dan ook de spruit van hun rye whiskies. De Juuri Rye wordt voor vier maanden op kleine Amerikaans wit-eikenhouten vaten gelegd. Deze vaten maken de Verso rond, zonder de kick en pittigheid van de rye weg te nemen. De Verso is maar zeer beperkt verkrijgbaar.
Deze 100% Aged Rye Spirit geeft je volle, ronde smaken van honing en de warmte van eikenhout. Op de neus zoethout, anijs en een beetje kaneel.

Visit website
Smoke and Rye
gerookt gemouten rogge Juuri Salami Studie
Contents
70 cl
Alcohol