Enter the year of your birth

Sipsmith 100 Martini bar

Prinsengracht 323, Amsterdam

Op 28 oktober was het dan zover: de Sipsmith 100 Martini Bar opende exclusief voor twee weekenden haar deuren als pop-up in het Pulitzer Amsterdam.

Amsterdam had hiermee als eerste stad buiten het Verenigd Koninkrijk de primeur om de Sipsmith 100 Martini Bar te openen. Slechts 5 avonden konden gasten de service, gastvrijheid, storytelling en martini-cocktails op een allerhoogst niveau ervaren. Een uniek concept.

 

De martini is een cocktail vol geschiedenis, traditie en evolutie, en gaat al eeuwen mee. Er is veel discussie over het ontstaan en geboortejaar ervan, maar over het algemeen wordt aangenomen dat hij rond 1900 in de Verenigde Staten het levenslicht zag.

Sipsmith is een rasechte London dry gin, in hartje Londen gedistilleerd in de koperen ketels Prudence, Constance en Patience. Hij bestaat uit 10 botanicals, waaronder jeneverbes, korianderzaad, engelwortel en citroenschil. Ook staat hij bekend om zijn ultieme balans, drogekarakter en duidelijke tonen van jeneverbes.

Sipsmith won, sinds het in 2009 de markt betrad, in sneltreinvaart de harten van de beste bartenders en bars wereldwijd. En bij de Sipsmith 100 Martini Bar, kwam de veel-zijdigheid van het merk optimaal tot zijn recht.